Een auto schoonmaken

 

Een auto poetsen of polijsten kan vrijwel door iedereen met wat handigheid worden uitgevoerd, echter is het detailleren van een auto net even wat meer dan alleen polijsten.

Het detailleren van auto’s gaat veel verder dan alleen het laten glimmen van de lak en banden. Het complete exterieur wordt aangepakt. Denk hierbij aan het polijsten en waxen (beschermen) van de lak, maar ook van de koplampen en achterlichten, het reinigen van de velgen en de ramen (binnen en buiten), het verzorgen van de banden en al de kunststof.

Het detailleren van een auto is het secuur polijsten van de lak en de rest van het exterieur grondig aanpakken zodat dit als nieuw lijkt.
Wanneer een auto wordt gepolijst, word de bovenste laag van de lak geëgaliseerd en worden smalle maar ook de wat grotere wasstraat krasjes, vette vingers, lichte schaaf plekken en dergelijke (grotendeels!) verwijderd.

Wanneer de lak hersteld is met het polijsten word de lak weer afgesloten met een beschermende,
water en vuil afstotende en kras bestendige wax laag, die optimale glans en bescherming biedt tegen weersomstandigheden en die vervelende wasstraat die krassen op de lak maakt.

Een complete exterieur behandeling OP LOCATIE zal de staat van de auto goed doen en zal hierdoor ook zijn waarde blijven behouden mochten er verkoopplannen zijn. Ook het interieur kan niet worden vergeten en wordt met dezelfde zorg grondig aangepakt.
Denk dan niet alleen aan het stofzuigen van de auto, maar elk kiertje en gaatje wordt onderhanden genomen.
Ook de binnen kant zal er weer schoon en fris uitzien.